SZENT MÁRTON GYERMEKMENTŐ

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 2015 nyarán vásárolta és kezdte meg a felújítását egy Jószefvárosi ingatlannak, amely a Gyermekrohamkocsinak ad új otthont, a gyermekmentésnek egy oktatási központot biztosít, továbbá bővíti az Országos Mentőszolgálat budapesti mentőállomásainak hálózatát.

A háromszintes ingatlan teljes felújítása mellett, egy háromállásos mentőgarázs felépítésével további 130 négyzetméterrel nőtt az ingatlan hasznos alapterülete, ahol az alapítvány 24 órában szolgálatot teljesítő gyermekrohamkocsija mellett az OMSZ két kivonuló autója és egy mentőmotor kapott helyet.

A garázsban hat darab Front Line T-40 típusú ipari kapu került beépítésre, melyek a felmerülő egyedi igényeknek, és környezetnek megfelelően kerültek kiválasztásra. A legfőbb szempont a megbízhatóság, és az üzembiztos működés mellett az áramszünet-, vagy vész eseti gyors nyithatóság volt, melyet a kézi köteles kuplung átváltásával pár másodperc alatt tudunk biztosítani a rohamkocsik számára.

A kialakításban ügyeltünk, hogy a kapuk külső oldali megjelenése minél jobban illeszkedjen a homlokzathoz, illetve, hogy a T-40-es panelekben kialakított betekintő ablaksornak köszönhetően természetes fény jusson a garázsba. A főépület felől integrált személybejáró ajtóval láttuk el a kaput, ezzel is meggyorsítva a gyalogos forgalmat, és csökkentve a hő veszteséget. A Front Line T-40 alapfelszereltségei, mint a Smart Connection típusú ív, a hosszú ütközők, a Pro-Line ipari motorok, valamint a magas hőszigetelés mellett kiemelten figyelnünk kellett a biztonságra az autók kiemelkedően magas értéke, illetve a közvetlen utcára nyílás miatt. Az opto-szenzoros élvédelem mellett a biztonsági fotocella, a külső oldali sárga jelzőfény, illetve távirányítós működtetés garantálja a balesetmentes használatot. 

A generál kivitelezés már korai szakaszában csatlakoztunk a projekthez, követve a tervezői igényeket, illetve biztosítva a folyamatos helyszíni egyeztetéseket-, felméréseket. A Front Line kapuk magyarországi gyártóbázisa által garantált 2 hetes gyártási időnek köszönhetően elegendő volt a gyártást megkezdeni a végleges helyszíni méretek alapján. A gyártás elkészültét követően a beépítés mindössze pár napot vett igénybe, majd a végleges áram kiépítése után a beüzemelés következett.

Az átadásra Október 2-án került sor, ahol a meghívottak, és média előtt a kerület polgármestere, az egészségügyért felelős államtitkár, és az OMSZ főigazgatója is köszönetét és támogatását fejezte ki az alapítvány és a támogatók számára.

Örömmel, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy ilyen nemes projektnek lehettünk részesei, és bízunk benne, hogy a későbbiekben is tudjuk támogatni az alapítványt.

További referenciák

Hajdúhús 2000 Kft.

Hajdúhús 2000 Kft.

https://www.haon.hu/helyi-gazdasag/2022/11/csaknem-ketszaz-debreceni-munkahely-szilardult-meg-atadtak-a-hajduhus-uj-uzem...

Ferenczi Épületgépészet

Ferenczi Épületgépészet

Az új kistarcsai befektető neve Ferenczi Épületgépészet (ICU Group), akik egy épületgépészeti és szanitertechnikai...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük