KÜHNE NAGEL LOGISZTIKAI KÖZPONT

A pest megyei Pátyon épült 2017-ben Magyarország egyik legnagyobb volumenű logisztikai raktárbázisa. A több mint 23 ezer négyzetméteres, zöldmezős beruházás autóalkatrész elosztó központként funkcionál a Kühne-Nagel, a Federal-Mogul, illetve az Inpark együttműködésében.

A mintegy ötmilliárd forintos beruházás generál kivitelezője a Market Építő Zrt. volt, aki az épület ipari kapuinak, és rakodástechnikai berendezéseinek gyártására és beépítésére a Front Line Trade Kft-t bízta meg. A korábbi sikeres, közös projekteknek köszönhetően a kivitelezés e munka során is zökkenőmentesen haladt, folyamatosan követve a generálkivitelező elvárásait, a megrendelő igényeit, illetve a többi szakág munkáját. 

A logisztikai központban 44 darab komplett, Crawford Assa-Abloy dokkoló állás és további 4 darab nagyméretű ipari kapu került beépítésre. A több hétig tartó folyamatos tervezői adatszolgáltatást, és kivitelezői kooperációkat követően, a végleges műszaki specifikáció alapján megkezdődhetett a Crawford központi gyáraiban a gyártás. Ez idő alatt cégünk megkezdte a kivitelezést a rámpakiegyenlítők fogadásához szükséges szögvaskeretek elhelyezésével, melyek későbbiekben az épület végleges padlószintjéhez milliméteres pontossággal csatlakoztak. 

Az OH1042P típusú szekcionált kapuk beépítésére a zord, téli időjárási viszonyok tükrében, az ipari padló öntése előtt került sor, a lehető legjobban megvédve ezzel az épület belső terében zajló munkálatokat, illetve megtakarítva a nyílások fölösleges fóliázását. Az ipari padló beépítését követően kezdődtek meg a Crawford Assa-Abloy DL6010S rámpakiegyenlítők, illetve az ütés esetén felhajló kivitelű, DS6060S kaputömítések beépítései, majd a villamoshálózat kiépítése után a beüzemelések, illetve a kamionok számára a gyors, és biztos dokkolási folyamat érdekében a kerékmegvezetők elhelyezése.

Az épület külső homlokzatának megjelenésével összhangban kerültek a színek, és a betekintő ablakok kiválasztásra, azonban az esztétika, és az üzembiztos működés mellett a biztonság is nagy szerepelt töltött a termékek kiválasztásakor. Az ipari kapuk, és a dokkolók teljes körű CE minősítéssel, illetve magas biztonsági funkciókkal rendelkeznek. A kapuk esetén a rácsukás elleni alsó élvédelem, a rugótörés-, illetve a sodronyszakadás elleni védelmi berendezés, míg a rámpakiegyenlítőknél a gumiütközők, és a hidraulika egységbe épített zuhanás gátló garantálja a balesetmentes használatot. 

A dokkolók piacán egyedülálló megoldásként, a CDM 950CC (Common Control) közös vezérlései dokkolónként egyetlen vezérléssel képesek a működésre, mellyel nemcsak az áramkiállások kiépítésének, és kábelezésének költségein jelentkezik jelentős megtakarítás, de az elektromos reteszelési funkciónak köszönhetően nincs szükség mechanikus kapcsolók kiépítésére (zárt kapu esetén a rámpa használatának tiltásához elengedhetetlen funkció).  

A gyári utasítások betartása szerinti, sikeres kivitelezés után, a hosszú távú üzembiztos működés garanciája az Assa Abloy termékek kiemelkedő minősége, illetve a megelőző karbantartás, melyet a pontos igénybevétel alapján rendszeresen elvégzünk.

További referenciák

Hajdúhús 2000 Kft.

Hajdúhús 2000 Kft.

https://www.haon.hu/helyi-gazdasag/2022/11/csaknem-ketszaz-debreceni-munkahely-szilardult-meg-atadtak-a-hajduhus-uj-uzem...

Ferenczi Épületgépészet

Ferenczi Épületgépészet

Az új kistarcsai befektető neve Ferenczi Épületgépészet (ICU Group), akik egy épületgépészeti és szanitertechnikai...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük