BYD elektromos buszgyár, Komárom

Komáromban felavatták a BYD első kontinentális európai buszgyárát, ahol nemsokára két műszakban évi 400 járművet fognak összeszerelni. Lesz egy közös vonásuk: hírből sem ismerik a dízelmotort, tisztán elektromos hajtásúak lesznek. 

A 12 méter hosszú, 13,6 tonnás saját tömegű busz összesen 18+1 ülő- és 40 állóhelyet kínált, és két darab 90 kilowattos (összesen 245 lóerő teljesítményű) villanymotor hajtotta. Bár a kocsi korábban napi forgalomban volt Kínában, és emiatt a nálunk megszokottól eltérő volt az ajtók, ablakok és a párnázás nélküli ülések kialakítása, összességében kedvezőek voltak az utastapasztalatok is. 

Nálunk elsősorban városi és távolsági modellek készülnek, bár utóbbiak használhatóságának gátat szab a hatótávolság: főleg városnézésre, transzferekre, rövidebb kirándulásokra lesznek alkalmasak az elektromos turistabuszok. 

A világszerte 220 ezer dolgozót foglalkoztató óriáscég úgy döntött, első kontinentális európai buszgyárát Magyarországon húzza fel a Betonsped Kft. kivitelezésében, ahol az ipari kapuk beszállításának tenderét a Front Line Trade Kft. nyerte el T-40-es modellével. A nagyméretű kültéri kapuk gyártása és beépítése mellett olyan különleges igényeknek is eleget kellett tennünk, mint a beltéri esőztető rendszeres kabinjának egyedi kivitele, vagy a meglévő csarnok működő dokkolóinak felújítása.

Összesen 6,2 milliárd forintot fordítottak a magyar gyárra, amely Szijjártó Péter szerint jól mutatja, hogyan változtak a világgazdaságban a versenyképesség feltételei, és már keletről nyugatra vándorol a tőke. 

forrás: origo.hu 

http://www.origo.hu/auto/20170404-felavattak-a-byd-elektromos-buszgyarat-komaromban.html 

További referenciák

Hajdúhús 2000 Kft.

Hajdúhús 2000 Kft.

https://www.haon.hu/helyi-gazdasag/2022/11/csaknem-ketszaz-debreceni-munkahely-szilardult-meg-atadtak-a-hajduhus-uj-uzem...

Ferenczi Épületgépészet

Ferenczi Épületgépészet

Az új kistarcsai befektető neve Ferenczi Épületgépészet (ICU Group), akik egy épületgépészeti és szanitertechnikai...

Porsche oktatási Központ

Porsche oktatási Központ

Oktatási központot létesített a Porsche Budaörsön, ahol egyben flotta átadó helyiségek is kialakításra kerültek....

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük